" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Кодимщина вшанувала воїнів-афганців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059607 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Кодимщина вшанувала воїнів-афганців

23-10-00.jpg

15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня до відзначення історичної дати долучається й Кодимська громада.

До пам’ятного знаку воїнам-афганцям прийшли численні учасники бойових дій на території інших держав, представники влади і громадськості.

Відкрив захід голова громадської організації «Спілка ветеранів війни в Афганістані та інших воєн Кодимської ТГ» Сергій Когут. Він зазначив, що очевидна швидкоплинність часу. Вже 35 років пройшло від виводу військ з Афганістану, та пережиті року перебування на чужих землях є щоденним сумним спомином для учасників тих подій. Він побажав побратимам міцного здоров’я, віри у перемогу, яка безсумнівно настане, та мирного неба над головою.

Перший заступник міського голови Олег Чернійчук у своєму слові зазначив:

- Ми ніколи не порушуватимемо традицію зустрічатися щороку тут, на цьому пам’ятному місці, відкидаючи політичну складову чи якісь інші аргументи проти. У бойових діях на території Афганістану, інших воєнних конфліктах на території іноземних держав брали участь та гинули вихідці з України, зокрема – й тодішнього Кодимського району. Більш того, численне афганське братство становить сьогодні міцний кістяк у боротьбі проти рашистської навали. Тому вшановуючи героїв сьогодення, ми неодмінно вшановуємо і ваш подвиг, ваших загиблих товаришів, мешканців Кодимшини, наших співвітчизників. Передаю щирі вітання від міського голови Сергія Лупашка з побажаннями миру, перемоги, віри у велич України, її відбудову та процвітання! Слава Україні!

Привітав бойове братерство голова ветеранської організації Іван Тростянецький:

- Ви, як і 35 років тому, залишаєтеся молодими і завзятими. Я переконаний, що суспільство ніколи не має забувати, що ви тоді стали учасниками бойових дій, не зрадивши присязі і обов’язку перед державою. І я дякую кожному з вас за той прояв мужності і сміливості. Дякую за те, що ви, покоління двох воєн, і, не ховаючись за плечі молодших, наближаєте перемогу зараз, у лавах Збройних сил України.

Продовжуючи захід, Сергій Когут здійснив приємну місію нагородження двох членів громадської організації за активну громадянську позицію та багаторічну участь в житті організації, вагомий особистий внесок в оборону нашої держави та з нагоди 35-ї річниці виводу військ з Афганістану:

ВОЛОДИМИРА КЕЙДАЛЮКА – воїна-афганця, військовослужбовця Збройних сил України, який до лютого 2024 року захищав державу на передніх її рубежах; який свого часу був й у Чорнобилі, виконуючи у складі колективу Громадського харчування поставлені на нього завдання;

ІВАНА МАКАРОВА – воїна-афганця, військовослужбовця Збройних сил України, учасника АТО, учасника бойових дій російсько-української війни.

Завершився захід покладання квітів до пам’ятника учасникам бойових дій в Афганістані, де закарбовані 4 імені наших земляків, полеглих воїнів-інтернаціоналістів:

ЛЕОНІД ЧЕПЕЛЄВСЬКИЙ, смт. Слобідка

ВІКТОР ДІДЕЙЧУК, м. Кодима

БОРИС ОЛІЙНИК, с. Олексіївка

МИХАЙЛО БАРКАР, с. Щершенці.

Вічна пам’ять їм!

Шана і повага тим, хто вижив, пройшовши горнило Афганської війни!

Слава Україні! Героям слава!

 

23-10-01.jpg

23-10-02.jpg

23-10-03.jpg

23-10-04.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.