" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Звітно-виборча конференція Деснянської районної у місті Києві спілки ветеранів Афганістану Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41099249 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Звітно-виборча конференція Деснянської районної у місті Києві спілки ветеранів Афганістану

Враховуючи те, що в Києві, завдяки Силам Оборони, надійно працює система ППО а у місці проведення масового заходу наявне бомбосховище, Правління Деснянської районної спілки ветеранів Афганістану, відповідно до Статуту організації, прийняло рішення провести 27.03.2024 р. чергову звітно-виборчу конференцію та заслухати керівництво про результати роботи у минулий п’ятирічний період. Також було затверджено рішення про скорочене представництво і раціональний регламент зібрання.

У визначений час та у погодженому місці зібрались делегати спілки ветеранів Афганістану Деснянського району столиці на чергову звітно-виборчу конференцію.

Після затвердження регламенту зібрання, зі звітною доповіддю про роботу спілки ветеранів Афганістану Деснянського району виступив чинний голова організації Валерій Передрій.

Минулий звітний період діяльності був дуже складним. На нього випали всесвітня пандемія Ковід-19, повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну та ряд подій місцевого значення.

Аналізуючи роботу голови Деснянської СВА та Правління, доповідач нагадав, що організація діє в інтересах всього району і, зокрема, в інтересах 1500 ветеранів війни, які у ньому мешкають. На превеликий жаль, не всі ветерани підтримують зв'язок з організацією і активно працюють в її лавах. Адже лише зареєстровано і згадано в книзі «Захисники Вітчизни», яку було видано авторським колективом за рішенням Правління у 2020 році, згадується більш 800 прізвищ.

Деснянський район – це унікальний район в Україні. За чисельністю населення він перевищує 13 обласних центрів України. Але як район столиці позбавлений прав і органів самоврядування. Варто відмітити, що не зважаючи на певні труднощі, спілка ветеранів Афганістану Деснянського району столиці плідно співпрацює з органами державної влади та іншими громадськими організаціями. Систематично кращі представники організації заохочувались керівництвом району та міста. Проводились заходи із військово-патріотичного та культурно-естетичного виховання мешканців району. Особлива увага зверталась на виховання молодого покоління у дусі патріотизму та усвідомленого ставлення до України, її героїчного минулого та сьогодення.

З початком широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну ветерани змінили пріоритети у своїй діяльності та беруть активну участь у захисті незалежності і територіальної цілісності України.

Вже 24 лютого 2022 р. у районі сформувалось і отримало зброю, а 16 березня 2022 р. юридично затвердилось Добровольче формування спілки ветеранів Афганістану Деснянського району м. Києва (ДФТГ СВА № 19). Командиром підрозділу був призначений голова спілки Валерій Передрій.

Прикладом патріотизму слугували члени Правління організації, які першими добровільно, разом зі своїми синами, ввійшли до складу формування: Олександр Балика, Леонід Бобось та інші. Також до складу добровольчого формування ввійшли: Юрій Зубко, Микола Гордіюк, Ігор Давидов, Анатолій Мартинюк, Валерій Поліщук, Олег Нишпор, Михайло Чмир, Федір Шупик, Олександр Янківский, Олег Шугалевич та інші ветерани, діяльність яких була згодом відзначена нагородами КМДА і РНБО. Багатим досвідом військового управління ділились із молодими командирами добровольців досвідчені ветерани: Сергій Ляшенко, Валерій Аблазов, Олег Нишпор та ін.

У подальшому організація Деснянської СВА стала ядром для створення в районі принципово нових формувань територіальної оборони.

За ініціативи Юрія Зубка з 8 серпня 2023 р. в Деснянському районі почав діяти Центр підготовки населення до національного спротиву, де основна увага приділяється бойовій підготовці та поточній бойовій роботі.

Одним із важливих напрямків нинішньої діяльності організації є волонтерська діяльність із забезпечення фронту та найбільш постраждалих прифронтових регіонів продовольством та іншими матеріально-технічними засобами. Щомісяця у прифронтові райони направлялись 3 – 4 гуманітарні групи з обсягом вантажів від 2 до 4 тон. Серед адресатів цієї дружньої допомоги: Слов’янськ, Ямпіль Вугледар, Лиман, Дружківка, Курахове, Херсон, Куп’янськ, Ізюм, Новомиколаївка, Покровське та ін.

Про фінансово-економічну діяльність організації звітувала голова ревізійної комісії Деснянської СВА Людмила Дробот. У своїй промові вона звернула увагу на те, що діяльність спілки забезпечувалась за рахунок добровільних внесків членів організації та благодійників. Значну матеріальну та фінансову допомогу надавав депутат Київради Юрій Зубко. Щорічно, двічі на рік, майже всі кошти витрачались на фінансову та матеріальну підтримку членів сімей загиблих воїнів та осіб, що потрапили у скрутне матеріальне становище (в основному – інвалідів війни). Незаконних витрат, втрат коштів та товарно-матеріальних цінностей не виявлено. Також у своєму заключному слові голова ревізійної комісії Деснянської СВА звернула увагу на те, що не дивлячись на високі оцінки діяльності спілки міською та районною владою, кошти останніми на забезпечення статутної діяльності не виділяються. Тому роботу у даному напрямку необхідно посилити.

У обговоренні звітів голови Деснянської СВА Валерія Передрія та голови ревізійної комісії Людмили Дробот взяли участь: перший заступник голови Української спілки ветеранів Афганістану Валерій Аблазов, голова Київської міської спілки ветеранів Афганістану Микола Гончаренко, депутат Київради Юрій Зубко та члени Деснянської СВА. За пропозиціями виступаючих, роботу голови Деснянської СВА та правління, учасниками конференції визнано «задовільною» а звіт голови ревізійної комісії затверджено.

Безпосередньо вибори нового голови Деснянської СВА та членів правління пройшли організовано, згідно Статуту та регламенту звітно-виборчої конференції. Враховуючи воєнний стан у країні та постійну загрозу застосування російськими терористами БПЛА та ракет, голосування за членів правління проводилось списком. Також одностайним голосуванням на черговий термін було переобрано Валерія Передрія.

У заключному слові новообраний голова Деснянської СВА запевнив делегатів конференції, що докладе максимальних зусиль для покращення роботи спілки та і надалі забезпечить лідируюче становище ветеранської організації деснянців у місті Києві.

Бажаємо успіхів новообраному Правлінню і голові Деснянської районної в місті Києві спілки ветеранів Афганістану Валерію Передрію у справі захисту суверенітету та територіальної цілісності України, законних інтересів членів організації.

Євген Шваб,
фото автора

29-01-00.jpg

Хвилина мовчання

29-01-01.jpg

29-01-02.jpg

29-01-03.jpg

29-01-04.jpg

29-01-05.jpg

29-01-06.jpg

29-01-07.jpg

29-01-08.jpg

29-01-09.jpg

Лунає гімн України

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.