" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Нескорені та цілеспрямовані Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41095644 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Нескорені та цілеспрямовані

У Чернігові пройшли Всеукраїнські відкриті змагання з адаптивних видів спорту «Кубок Серцевіра». Призові місця у складі збірної криворізької команди здобули ветерани війни в Афганістані Раїса Давудова та її чоловік Юрій Колесник, який очолює міську громадську організацію осіб з інвалідністю внаслідок війни «Форпост», яка є структурним підрозділом Криворізької міської організації УСВА.

Цей всеукраїнський спортивний захід організувала і провела Федерація спорту ветеранів війни. Участь у ньому взяли 20 ветеранів та військовослужбовців, які склали збірну команду Криворіжжя, серед яких ветерани війни в Афганістані, подружжя - Раїса Давудова та Юрій Колесник.

Головна мета змагань - це реабілітація ветеранів війни та воїнів з пораненнями, їх мотивація до занять фізичною культурою і спортом, а також до наступних спортивних звершень і перемог.

У програмі змагань були такі види спорту: жим штанги лежачи, веслування, ейрбайк, жим гирі, настільний теніс, волейбол сидячи, стрільба з лука.

Раїса та Юрій розповіли про свій шлях у житті та спорті, про те, що надихає та мотивує їх. На афганській війні Юрій був солдатом-строковиком, а Раїса служила в Кабулі при штабі армії. Але познайомилися вони вже згодом, на лікуванні в шпиталі «Лісова Поляна» у Києві. Зрозуміли, що у них дуже багато спільного, одружилися й вже 13 років разом. До спорту прийшов першим Юрій, а потім залучив до тренувань і дружину. Раїса каже: «- Для спорту немає кордонів, у будь-якому віці можна розпочати працювати над собою. Мені дуже сподобалось тренуватися із чоловіком, а зараз ми разом беремо участь у різноманітних змаганнях, їздимо Україною». Звичайно, щоб досягти певних результатів, потрібні постійні тренування. Подружжя тренується у залі двічі на тиждень, а Юрій із однодумцями ще додатково плаває в басейні та удосконалює вміння у настільному тенісі, волейболі сидячи та інших дисциплінах.

На «Кубок Серцевіра» подружжя запросили, як активних учасників ветеранських заходів. Серед спортивних дисциплін на цих змаганнях вони обрали веслування та ейрбайк. Ейрбайк нагадує звичайний велотренажер, але працювати на ньому треба й руками. Це дуже важка дисципліна, виконати норматив у 30 калорій, особливо для ветеранів та військових з пораненнями, було нелегко. Веслування на тренажерах також потребує витримки та тренованості.

Юрій Колесник виборов I місце по веслуванню на тренажерах у своїй категорії, а Раїса Давудова посіла II місце по веслуванню на тренажерах та I місце по ейрбайку серед жінок.

Нелегка, але надихаюча перемога.

Раїса та Юрій дуже задоволені, що змогли принести три нагороди у скарбничку своєї команди. Разом учасники збірної команди Кривого Рогу завоювали 18 перших, 8 других і 1 третє місце.

Учасники спорту нескорених не залишають сам на сам із проблемами тих, хто повернувся з війни з російськими загарбниками.

- Такі люди потребують уваги, особливо після складних поранень, втрати кінцівок. Ми намагаємося надихнути їх, щоб вони не впадати у відчай, а за допомогою спорту знайти нові сенси у житті, - розповідає Юрій Колесник. - Тому й звуться спортсмени-ветерани нескореними, бо кожне тренування, а особливо кожен спортивний результат - це перемога над собою.

- Вдячні за підтримку капітану криворізької команди нескорених Валерію Катькіну та Олександру Гончару, у спортивному клубі якого ми тренуємося. Також, звичайно, дякуємо за підтримку нашому місту! - говорять Раїса та Юрій.

Ми щиро вітаємо Раїсу та Юрія із вдалим виступом на «Кубку Серцевіра» та бажаємо нових перемог і міцного здоров’я!

За матеріалами ПрАТ «СУХА БАЛКА» м. Кривий Ріг

12-01-01.jpg

12-01-02.jpg

12-01-03.jpg

12-01-04.jpg

12-01-05.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.