" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Жінка–волонтерка: хто вона? Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41113217 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Жінка–волонтерка: хто вона?

Відповісти на це запитання одним словом чи навіть однієї фразою неможливо. Саме жінки-волонтерки з початку війни організували неабияку допомогу захисникам. Вони швидко налагодили заготівлю та передачу на фронт продуктів харчування, військової амуніції, не чекаючи поки військові логісти почнуть забезпечувати підрозділи всім необхідним.

Багато жінок молодого віку пішли до війська добровольцями. Ті, хто залишився, об’єдналися в осередки на місцях, організували невеликі виробничі потужності з виготовлення необхідного майна та продуктів харчування для потреб ЗСУ. Це і маскувальні сітки, і продуктові набори для індивідуального та колективного споживання. Оперативно зуміли організувати збір коштів для придбання різних оптичних приладів, зокрема, нічного бачення, тепловізорів, військового та медичного спорядження, запчастин для техніки, також автомобілів для потреб військових, а також вивезення поранених з лінії фронту.

Не один раз Шепетівська Спілка ветеранів війни в Афганістані зверталась у старостати місцевих ТГ про допомогу у збиранні продовольства для потреб військових і поранених бійців, які проходили реабілітацію у шпиталях, місцевих лікарнях, і жодного разу нам ніхто не відмовив.

Зараз війна постукала, мабуть, чи не у кожні двері. Якось я запитав одну із жінок, що її спонукало зайнятись волонтерством. На моє запитання жінка відповіла, що  в неї є багато  знайомих чоловіків, які нині служать в ЗСУ. Є серед них і рідні. Війна рано чи пізно закінчиться і її (і не тільки її) запитають, який вклад зробила особисто, щоб наблизити Перемогу.

А ще волонтерка зазначила, що у старості їй буде що сказати своїм дорослим дітям та підростаючим онукам, як творилась історія України, як відбувалось її становлення як незалежної держави.

Перерахувати усіх, хто сьогодні допомагає захисникам, справа нелегка. Та все ж таки спробую згадати декого з тих ентузіасток, які знаходять час крім власних потреб для допомоги військовим. Отже, у Чотирбоцькому старостаті це Тетяна Костюк, Тетяна Тихонець, Оксана Ящук; у Вербовецькому старостинському окрузі – Катерина Пасічник, Оксана Василишина, Оксана Ястрижемська, Леся Гозоль, Валентина Губань, Тетяна Краснолуцька; у Городищенському старостинському окрузі – Катерина Шадюк, Емілія Береза, Наталія Заремба, Оксана Вербіцька, Надія Бондар, Лілія Коробенюк; у Рожичнянському старостинському окрузі – Світлана Демчук, Галина Дисик, Галина Зайчук, Ольга Василишина, Леся Антонюк, Олена Мельник, Світлана Сулик, Людмила Тимощук.

Також велика подяка трудівницям – парафіянкам храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії – за самовіддану працю, які допомагають військовим ще з часів АТО і до сьогодні.

Усім вам низький уклін від Шепетівської СВА та захисників України.

Слава Україні! Разом – до Перемоги!

Володимир ПИПИЧ,
член Шепетівської СВА, учасник
бойових дій в Афганістані.

19-02-00.jpg

19-02-01.jpg

19-02-02.jpg

19-02-03.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.