Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40960695 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
РОЗПОРЯДЖЕННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 30 липня 2008 р. № 1053-р
Київ
Про заходи щодо підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан
 
  1. Утворити Організаційний комітет з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у складі згідно з додатком.
Дозволити голові Організаційного комітету вносити у разі потреби зміни до його складу.
2. Затвердити план заходів з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, що додається.
3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям розробити і затвердити плани заходів щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
  Прем’єр-міністр України                                Ю. ТИМОШЕНКО

Додаток
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 30 липня 2008 р. № 1053-р

СКЛАД
Організаційного комітету з підготовки та відзначення
Дня вшанування учасників бойових дій на території інших
держав і 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР
з Республіки Афганістан

ВАСЮНИК
Іван Васильович

-

Віце-прем'єр-міністр України, голова Оргкомітету

ПЛОСКОНОС
Ігор Миколайович

-

Голова Держкомветеранів, заступник голови Оргкомітету

АНАСТАСІЄВ
Валентин Олексійович

-

голова ради Організації ветеранів України (за згодою)

АРТЕМОВ
Олександр Сергійович

-

генеральний директор Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років"

БЕНЧ
Ольга Григорівна

-

заступник Міністра культури і туризму

БИЧКОВ
Сергій Іванович

-

заступник Міністра праці та соціальної політики

БОГДАН
Андрій Йосипович

-

заступник Міністра юстиції

ВЕРБЕНСЬКИЙ
Михайло Георгійович

-

заступник Міністра внутрішніх справ

ДІБРОВА
Володимир Антонович

-

заступник Міністра оборони

ДРАПУШКО
Ростислав Григорович

-

заступник Міністра у справах сім'ї, молоді та спорту

ЗАРУДНИЙ
Олексій Борисович

-

Голова правління Пенсійного фонду України

КРАМАРЕНКО
Руслан Михайлович

-

заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства

МАКСЮТА
Анатолій Аркадійович

-

перший заступник Міністра економіки

 

 

 

 

 

 

МАТВІЙЧУК
Володимир Макарович

-

заступник Міністра фінансів

МУРАХОВСЬКИЙ
Анатолій Леонідович

-

перший заступник Голови Держкомтелерадіо

ПОЛЯНСЬКИЙ
Павло Броніславович

-

заступник Міністра освіти і науки

РЯБЕКА
Олександр  Григорович

-

народний депутат України (за згодою)

СУШКЕВИЧ
Валерій Михайлович

-

народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів (за згодою)

ТКАЧУК
Анатолій Федорович

-

заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва

УДОД
Олександр Андрійович

-

Голова Держкомархіву

ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ
Сергій Васильович

-

голова Української спілки ветеранів Афганістану (за згодою)

ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ
Леонід Михайлович

-

голова Київської міськдержадміністрації

ЮРЧЕНКО
Володимир Дмитрович

-

заступник Міністра охорони здоров'я



ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 30 липня 2008 р. № 1053-р

ПЛАН
заходів з підготовки та відзначення
Дня вшанування учасників бойових дій
на території інших держав і 20-ї річниці виведення
військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

1. Провести урочистості та меморіальні заходи з відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан (далі - День вшанування), увічнення пам'яті загиблих.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Міноборони, МВС, МНС, СБУ, Мінпраці, Держкомветеранів.

Лютий 2009 року.

2.  Провести в Національному палаці мистецтв "Україна" урочисті збори за участю учасників бойових дій на території інших держав, представників Збройних Сил та громадськості.

Київська міськдержадміністрація, МКТ, Міноборони, Держкомветеранів, Українська спілка ветеранів Афганістану (за згодою).

Лютий 2009 року.

3. Підготувати з урахуванням пропозицій Української спілки ветеранів Афганістану подання про нагородження учасників бойових дій державними нагородами, відзнаками Кабінету Міністрів України, відомчими відзнаками.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Держкомветеранів, Міноборони, Адміністрація Держприкордонслужби, МВС, МНС.

До 31 грудня 2008 року.

4. Розглянути питання щодо присвоєння учасникам бойових дій на території інших держав чергових військових звань (у тому числі військовослужбовцям, звільненим у запас) відповідно до вимог законодавства.

Міноборони, МВС, МНС, СБУ, Адміністрація Держприкордонслужби.

До 14 лютого 2009 року.

5. Провести у м. Києві зустрічі учасників бойових дій на території інших держав, що запрошені на святкування Дня вшанування.

Київські міська та обласна держадміністрації, Міноборони, Держкомветеранів, Мінсім'ямолодьспорт.

Лютий 2009 року.

6. Забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації сторінок історії війни в Республіці Афганістан, інших локальних конфліктів; показ художніх та документальних творів, присвячених Дню вшанування.

Держкомтелерадіо, Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ", Міноборони, МКТ, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

До 14 лютого 2009 року.

7. Провести:

у військових навчальних закладах науково-практичні конференції, присвячені Дню вшанування, із запрошенням учасників бойових дій на території інших держав.

Міноборони, МОН, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Держкомветеранів.

До 14 лютого 2009 року;

у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах тематичні уроки і лекції з історії війни в Республіці Афганістан та інших локальних конфліктів, екскурсії до музеїв.

МОН, МКТ, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Держкомветеранів.

Січень-лютий 2009 року.

8. Організувати виставки творів мистецтва, фотографій, документів та архівних матеріалів у музеях; мемуарної та історичної літератури в бібліотеках; проведення творчих зустрічей, концертних програм, фестивалів афганської та героїко-патріотичної пісні, присвячених Дню вшанування.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, МКТ, Міноборони, МОН, Держкомархів.

До 14 лютого 2009 року.

9. Забезпечити упорядження меморіалів, пам'ятників, меморіальних дошок, місць поховань загиблих у Республіці Афганістан та інших локальних конфліктах, музеїв, кімнат бойової слави, а також будівництво та відкриття пам'ятників загиблим воїнам.

Мінжитлокомунгосп, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Міноборони, МВС.

До 14 лютого 2009 року.

10. Сприяти проведенню серед військово-патріотичних клубів та об'єднань спортивних змагань, заходів, присвячених вшануванню пам'яті загиблих у Республіці Афганістан та інших локальних конфліктах.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Міноборони, Мінсім'ямолодьспорт, Держкомветеранів, Українська спілка ветеранів Афганістану
(за згодою).

До 14 лютого 2009 року.

11. Організувати:

проведення урочистих зустрічей з представниками громадських організацій ветеранів.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Міноборони, Мінпраці, МОЗ, Держкомветеранів.

Лютий 2009 року;

відвідування інвалідів війни та учасників бойових дій, що перебувають у госпіталях, лікарнях, або за місцем їх проживання.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Міноборони, Мінпраці, МОЗ, Держкомветеранів.

Постійно.

12. Під час складання проектів місцевих бюджетів розглянути питання щодо можливості надання за рахунок місцевих бюджетів адресної матеріальної підтримки ветеранам війни в Республіці Афганістан, інших локальних конфліктах та сім'ям загиблих воїнів.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

До 14 лютого 2009 року.

13. Вивчити умови проживання інвалідів війни, учасників бойових дій на території інших держав, членів сімей загиблих; уточнити кількість ветеранів війни, які потребують поліпшення житлових умов.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Держкомветеранів.

До 14 лютого 2009 року.

14. Організувати записи свідчень, спогадів учасників бойових дій в Республіці Афганістан, інших локальних конфліктах, сприяти виданню художньої і мемуарної літератури про героїчне минуле ветеранів війни в Республіці Афганістан та інших локальних конфліктах.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Держкомтелерадіо, МКТ, МОН, Міноборони, Держкомархів, Держкомветеранів.

До 14 лютого 2009 року.

15. Забезпечити проведення всеукраїнського турніру "Шураві" з міні-футболу, що присвячений вшануванню пам'яті учасників бойових дій, загиблих в Республіці Афганістан та на території інших держав.

Житомирська облдержадміністрація, Мінсім'ямолодьспорт, Держкомветеранів, Українська спілка ветеранів Афганістану
(за згодою).

Лютий 2009 року.

16. Забезпечити у місцях проведення заходів з відзначення Дня вшанування медичне супроводження та належний санітарно-епідемічний стан.

МОЗ.

Січень-лютий 2009 року.

 
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов